“En het wordt alleen maar beter. Zo horen The Electronic Herd Stampedes en Begonia Rex tot de meest originele nummers die ik tot nu toe van The Mighty Ya-Ya heb gehoord.”
☆☆☆☆ Lust for Life (mei 2020) – Harry de Jong

¨The Mighty Ya-ya verlegt grenzen binnen rock, blues en stoner; dat maakt hen tot een unieke formatie binnen de globale muziek scene. Ook anno 2020 verlegt deze Nederlandse band nog steeds grenzen binnen het genre.¨ 9/10 Eric Vandamme, Musiczine.net (juni 2020)

¨…. onder de indruk van deze rauwe garagebluesband uit Eindhoven.¨ – Peter Marinus, Bluestownmusic.nl (juni 2020)

¨Uit onze sokken geblazen door hun nieuwe release. Knappe blues plaat dat enigszins grenst aan al even knappe garagerock !¨ – ☆☆☆☆☆ 4.5/5 Philip Verhaege, Keysandchords.com (juni 2020)

Een derde keer op rij, beaam ik wat mijn collega’s Rootstimers bij vorige releases al over The Mighty Ya-Ya schreven. Dat ‘Harakiri Blues’, hun nieuwe rock album, naast RAUW en STEVIG, ook AANSTEKELIG, BEKLIJVEND én BLUESY is. Eric Schuurmans – Rootstime.be (mei 2020)

Die hooks waren en zijn het sterkste punt van The Mighty Ya-Ya: ze slaan iedere keer weer onmiddelijk hun weerhaken uit in je hersenen.  Door titels als The Electronic Herd Stampedes, Stuck Between Monkey & God en Begonia Rex ga je vanzelf beter naar de teksten luisteren. Maar om te beginnen is het de muziek die dik in orde is. Tien fijne tracks met kop en staart en met zoveel variatie dat je na tien songs eigenlijk nog even verder wilt. Klasse! – Eric van den Bosch, Rockportaal.nl (Mei 2020)

The Mighty Ya-Ya danst levenslustig op de door henzelf gecreëerde muzikale vulkaan. – Ruud Heijjer, Kippenvel.net (April 2020)

“Peter Pan Speedrock mag dit jaar dan stoppen: rockcity Eindhoven heeft er nu al een vertegenwoordiger voor terug om trots op te zijn.”
☆☆☆☆ Music Maker (maart 2016) – Niels Lahuis

“No-nonsense attitude die laveert tussen het punkgevoel van Iggy Pop en de avontuurlijke bluesattaque van The Black Keys…”
☆☆☆☆ Jazzism (maart/april 2016) – Marcel Haerkens

“Dit album is een echt luisteravontuur…die vernieuwingsdrang is meteen ook de kracht van The Mighty Ya-Ya. Eigenlijk moet je deze groep live horen en zien, want de muziek swingt als de neten”
☆☆☆☆ Lust for Life (maart 2016) – Harry de Jong

“Oerstrakke drums, heavy baslijnen en een harmonicaspeler die nu eens niet binnen de lijntjes kleurt. Het kan ons smaken. ”
☆☆☆☆☆ Keysandchords.com (jan 2016) – Philip Verhaege

“Niet zomaar in een hokje te plaatsen…wat opvalt is dat de band het niet schuwt te experimenteren met opmerkelijke songconstructies…Come On is een krachtige, groots klinkende en meeslepende stonerrocktrack die dit viertal ook live moeiteloos overeind zal houden.”
☆☆☆½ Festivalinfo.nl (maart 2016) – Doron Ketelaars

“Heftig klinkende gitaren, vette bluesharp en bonkende drums en dat met een swing die er niet om liegt! … Twaalf eigen gecomponeerde songs die als een denderende trein uit de speakers knallen…”
Writteninmusic.com (maart 2016) – Jack Smits

“Alsof iemand met een bokshandschoen een bloem aangeeft. Ze slagen er zo in een heavy sound verrassend licht verteerbaar te houden.”
Rockportaal.nl (jan 2016) – Eric van den Bosch

“….Repetitive, powerful, rhythmic patterns reminiscent of the original Hawkwind….The arrangements are very sumptuous. A work that is both impressive and highly original…”
Musiczine (maart 2016) – Jean-Claude MONDO

“Het album rijgt de hoogtepunten aan elkaar, vol afwisseling en met zin voor originaliteit. Zo zou het vurig door bijtende rockgitaren en huilende mondharmonica aangespoorde “Your Dog No More”, niet misstaan in het repertoire van Triggerfinger, terwijl het meest radiovriendelijke nummer van de plaat, het statige “No Place To Go”, hitgevoelig richting Black Keys uitwaaiert. ”
“Als we destijds het debuutalbum van The Mighty Ya-Ya als de revelatie van 2012 betitelden, dan zal het tegelijkertijd hemels en hels rockend “Magnus Sonus”, zeker hun doorbraak forceren. Het is simpelweg een dijk van een plaat.”
rootsime.be (jan 2016) – Yvo Zels

“Met deze plaat komt het spectrum Rock groots naar voren”
Groot Eindhoven (jan 2016) – Bram W. van der Putte

“Recht voor zijn raap blues rock…erg goed album”
Bluesmagazine (februari 2016) – Filip Heidinga

“Subliem!” (Ferenc Koolen, Fret, mei/juni 2012)

“Een overdonderende auditieve brisantgranaat. Dit gaat op het podium straks gegarandeerd behoorlijk wat opwinding genereren.” (Heaven, mei/juni 2012)

“Vanaf opener “Mercury’s Rising” is het genieten geblazen. Het mag dan typisch een band zijn die je live moet horen, ze hebben de sound prachtig weten te vangen op dit studio-album.” (FileUnder, 5 april 2012)

“Het titelloze debuut grijpt je vanaf opener ‘Mercury Rising’ meteen bij de kladden. Rauwe groovende blues, heerlijk!” (Gitarist, april 2012)

“Dat de blues en bluesrock geheel levend zijn bewijst ook deze nieuwe ster aan het firmament, The Mighty Ya-Ya. Het geluid is hedendaags, de sfeer is van toen en het succes kan alleen maar in de nabije toekomst liggen”. (MusicFrom, 2 april 2012 + CD van de Week)

“Een grote muzikale prestatie van een ‘kleine’ band uit het Hollandse Brabant. De muziek brengt bestaande ingrediënten samen tot een nieuw muzikaal gerecht. Het Mighty Ya-Ya monster houdt de luisteraar in zijn greep.” (Joost Festen, 8Weekly, 6 april 2012)

“Indrukwekkend vinden we ook het debuut van The Mighty Ya-Ya, een nieuwe Nederlandse groep. Nu ja, nieuw, het is het nieuwe vehikel van Louis van Empel, die we al ruim 20 jaar kennen van The Little Louis Bluesband. Maar het nieuwe werk is veel potiger en heel straf.” (VRT Radio1, 20 jan. ’12)

“Snelle, energieke, harde en ruige bluesrock met aanstekelijke melodieën. Af en toe is een associatie met Triggerfinger niet weg te denken. Opvallend is de mooie, zuivere, cleane zangstem van zanger-gitarist Little Louis. Een tweede zeer belangrijke rol is weggelegd voor harmonicaspeler Aart van der Wulp, die met zijn spel op ieder nummer een vette stempel drukt.” (Music Maker, 02-2012)

“Het rockt, het schuurt, het swingt. Elf nummers, 40 minuten duurt hun moerasexplosie. Het kwartet bewijst met de CD dat je voor volvette kroegbluesrock helemaal niet de oceaan hoeft over te steken. Een retourtje Eindhoven volstaat ook. Oersteengoeie plaat verdomme!” (EssensiE, maart 2011)

Van bij het openingsnummer ‘Mercury’s Rising’ doet de sound mij onverwijld sterk terugdenken aan wijlen Lester Butler en zijn superband The Red Devils en ‘13‘. De elf originele tracks van Little Louis uit dit titelloos album klinken alvast veelbelovend. The Mighty Ya-Ya hebben er alvast een fan bij. En nu jij nog !! (Keys and Chords feb. ’12)

Als dit al niet in aanmerking zou komen voor de titel “Revelatie van het jaar”, dan zal het in de Lage Landen zeker genomineerd worden voor de categorie “Verrassing van het jaar”. De sound van de band roept spontaan herinneringen op aan C.C.R en vooral Led Zeppelin. Stevige riffs en bluesrock van de betere soort. (Luc Meert – Rootstime.be mrt. ’12)